Historie

Oma & Opa Roggeband zijn in 1956 de drukkerij begonnen in te Vodelstraat in Breda. Op 1 april hebben ze zichzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nee, geen 1 april grap! Het eerste drukwerk wat zij maakte was voornamelijk kerkelijk drukwerk. Oma typte alles met een traditioneel typemachine op speciaal linnen met was. Daarna werd dit regelmatig in de inkt gezet en moest oma met de hand de hendel draaien om een afdruk te maken. Later verhuisde de drukkerij naar de Hooilaan 63 in Breda. In de garage onder het huis kwam een Gestetner 211 en een Adler schijfmachine.

In 1971 kwam de tweede generatie Roggeband, namelijk Kees, de drukkerij ondersteunen door het drukwerk voor zijn rekening te nemen. Oma bleef de voorbereiding doen, het zetten en controleren van teksten en beeld. Naast kerkelijk drukwerk, maakte Kees drukwerk voor Afrika tegen de apartheid.

In 1975 kwam ook Kees zijn vrouw Janna Marie het familie bedrijf versterken. Zij hield zich met name bezig met de grafische afwerking. De drukkerij groeide en er kwam steeds meer handelsdrukwerk. In 1982 verhuizen ze naar Schrepelstraat 4.

In 2001, na het overlijden van Opa Roggeband komt de derde generatie zoon en kleinzoon Sebastiaan de administratie doen en de voorbereiding moderniseren. Zijn broer Jeroen kiest ondanks het afraden van zijn vader toch voor het grafische vak. Hij gaat naar de grafische school om net als zijn vader drukker te worden. Hij heeft een aantal jaar voor verschillende werkgevers gewerkt en heeft daarnaast ook altijd de familie drukkerij ondersteund.

Vanaf februari 2017 is Jeroen ook volledig toegewijd aan de de Drukkerij Accuraat & Roggeband.